Aquest dijous 13 de març us proposam un viatge el el temps a través del cinema i el teatre. Concretament, viatjarem al París de principis del segle XX, un moment màgic de la història i de l’art. La capital francesa es va convertir, especialment durant la dècada dels anys 20, en un autèntic laboratori d’avantguardes artístiques i al centre de la revolució social que es gestava a les animades tertúlies dels cafès. París era el melic del món, i ho reviurem a DRAMA AMB CRISPETES, una activitat en la qual unirem cinema, art, teatre i conversa -i crispetes!- a l’Espai el Tub. L’activitat està relacionada amb la residència de dramatúrgia de Maria Garalve al Centre de Creació Espai el Tub dins la convocatòria de residències del Teatre Principal de Palma i consistirà en un programa doble:
-
19 h Projecció de la pel·lícula ‘Midnight in Paris’, de Woody Allen.
-
20:30 h Conversa amb Maria Garalve, dramaturga i actriu i Aránzazu Miró, historiadora de l’art, periodista cultural i divulgadora
LES LLIBRETERES, el projecte de Maria Garalve
El proper 10 d’abril estrenarem, també a l’Espai el Tub, el text Les llibreteres, resultat de la residència de Maria Garalve. Sota la tutoria de Carlota Subirós i la coordinació de Catalina Florit, Garalve conta la història de Sylvia Beach i Adrienne Monnier, fundadores de les llibreries ‘Shakespeare & Company’ i ‘La Maison des Amis des Livres’, respectivament. Ambdues llibreries van coexistir durant anys al mateix carrer de París, la Rue de l’Odeon. Lluny de ser competència, les dues dones, artistes i revolucionàries, es van inspirar i encoratjar mútuament, tirant endavant dues llibreries que canviarien el paradigma cultural del segle XX.