NOTÍCIES

Fran Arráez, director de NOMÉS QUAN PLOU, ens parla de l’espectacle

“Les guerres són abominables. Les històries de supervivència i de lluita segueixen vives, com alguns dels seus protagonistes. D’altres no. D’altres es deixaren la vida en defensa dels drets i de la millora de les condicions socials i laborals de les quals ara gaudim. És el cas d’Aurora Picornell. Aina de Cos recupera la seva història com a punt de partida per a parlar de la memòria, del dolor i de la lluita, i també de l’amor. A través del record d’Aurora, volem donar veu a totes les dones, moltes d’elles silenciades, que cregueren i lluitaren per un món més just i més feliç.

Les nostres padrines, les seves mares, les mares de les seves mares, es varen deixar la pell perquè poguéssim llegir i escriure ja fóssim nins o nines, que el fet que ser un home o una dona no marqués una diferència respecte dels drets i oportunitats, o també per a l’accés a una feina digna per a tothom.

Feim teatre per contar històries que consideram necessàries, en un viatge on les emocions són el nostre vehicle. “Només quan plou” és un viatge poètic en el qual s’enfronten els herois quotidians amb els  botxins. Un viatge en el que la culpa i l’amor es troben ballant un bolero. Un ball que neix dels malsons i els records. És el cant a una memòria molt recent encara, malgrat ens vulguin fer veure el contrari”.

 Fran Arráez, director de NOMÉS QUAN PLOU

 

Lectura dramatitzada d’INFINIR al CC Blanquerna de Madrid

El Centre Cultural Blanquerna de Madrid va acollir el passat dilluns, 22 de febrer, la lectura dramatitzada d’INFINIR, el text de Toni Gomila. Els actors Francesc Albiol i Assumpta Serna varen ser els encarregats de posar-se a la pell de Jerónimo i Ni, els personatges del text escrit per Gomila, encara de gira pels escenaris.

La seu del carrer Alcalà del Centre Cultural Blanquerna es va omplir de gom a gom per assistir a la lectura, que s’inclou dins el cicle “20 obras, 40 actores” que organitza la institució de la Generalitat de Catalunya.

El Cicle 20 40 va començar el 16 de febrer de 2015. Des d’aleshores, dos dilluns al mes, a les 19 h, el públic pot gaudir d’una selecció de la millor collita de peces curtes teatrals contemporànies, fins un total de 20, que permet a 40 actors de reconegut prestigi oferir el seu ventall interpretatiu.

Les obres són guanyadores, finalistes o d’interès especial del Torneig de Dramatúrgia que es duu a terme durant el Festival Temporada Alta de Girona-Salt.

A més del text de Toni Gomila, dins el cicle s’inclouen obres d’autors com Guillem Clúa, Jordi Casanova, Paco Mir, Jordi Galcerán o Pere Riera, que són llegides i interpretades per noms tan populars de l’escena madrilenya com ara Miki Esparbé, Cristina Castaño, Marta Calvó, Antonio Molero, Amparo Pamplona, Maribel Lara, Mamen Godoy o Rebeca Valls d’entre un elenc d’actors, fins a 40 en total.  

Marta Barceló guanya el II Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears

Marta Barceló ha estat finalment la triomfadora del II Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears, organitzat per Produccions de Ferro (De Ferro & Friends) amb l’Ajuntament de Palma al Teatre Mar i Terra. Barceló, amb el text “Abans que arribi l’alemany”, es va imposar a l’eivissenc Vicent Tur i el seu text “Tagomago” en una gran final que va estar plena d’humor i de bon teatre, presentada per Toni Gomila i amb la col·laboració especial de Sergi Baos. De fet, va ser el guanyador de l’edició de l’any passat, Sergi Baos, l’encarregat de traspassar el títol de campiona del torneig a l’autora mallorquina.

Els actors encarregats de llegir el text guanyador van ser Cristina Cervià i Luca Bonadei. Lina Mira i Òscar Intente van defensar el text de Tur, que va quedar en segona posició després d’haver vençut en semifinals.

Així ha quedat el palmarès:

18 gener, Gran final: Marta Barceló i Vicent Tur (guanyadora, Marta Barceló)

15 de gener, Segona semifinal: Vicent Tur i Toni Lluís Reyes (guanyador, Vicent Tur)

11 de gener, Primera semifinal: Marta Barceló i Juanma Palacios (guanyadora, Marta Barceló)

Produccions de Ferro organitza per segon any consecutiu, juntament amb l’Ajuntament de Palma i amb el suport del Festival Temporada Alta de Girona, el Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears. Un certamen que té com a principal objectiu promocionar i donar visibilitat als nous autors teatrals de les Balears i on l’única lluita és la de la paraula. 4 autors de les illes presenten un text inèdit que serà llegit en directe dalt l’escenari per actors professionals i lluitaran fer fer-se amb el títol de campió del torneig.

El Torneig de Dramatúrgia és una ocasió també per veure en acció un grup dels millors actors de l’escena balear i catalana. La selecció es fa a partir dels textos dels autors i seguint el perfil dels personatges. Els autors i també els actors que compartiran escenari no es troben ni saben els seus noms fins hores abans de la funció. Són 12 actors, 8 per a les semifinals i 4 per a la final. Els actors i actrius que han participat en l’edició d’enguany són Rosa Renom, Salvador Oliva, Oriol Guinart, Joan Manel Vadell, Marga López, Ivan Benet, Joan Toni Sunyer, Quim Lecina, Òscar Intente, Luca Bonadei, Cristina Cervià i Lina Mira.

El Teatre Mar i Terra, ubicat al barri de Santa Catalina de Palma torna a ser la seu del Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears, que ha trobat en aquesta sala l’espai ideal per aquest tipus d’esdeveniment. L’esdeveniment compta amb el patrocini de l’hotel Costa Azul de Palma, Estrella Damm i la Cooperativa Malvasia de Banyalbufar.

IMG_20160118_164102IMG_20160111_163803IMG_20160115_164103IMG_20160111_165945IMG_20160119_154931IMG_20160118_170414CZCTsZzWMAAyILr.jpg-large

Estrena del documental “ACORATS, crònica d’un fenomen”!

El passat 8 de maig de 2016 es va estrenar el documental ACORATS, crònica d’un fenomen. L‘Auditòrium Sa Màniga de Cala Millor, el primer escenari on es va veure ACORAR, l’espectacle de Toni Gomila, va ser també el primer lloc on s’estrenà aquest documental de Joan Martí sobre el fenomen teatral i social que ha esdevingut un text que duu des de l’any 2011 representant-se pels escenaris de les Balears, Catalunya i València.

ACORATS, crònica d’un fenomen analitza un dels fenomens teatrals dels darrers anys a les Illes Balears i a Catalunya. D’ençà de la seva estrena l’any 2011 a l’Auditòrium Sa Màniga de Cala Millor, Acorar ha estat sempre en cartellera arreu del territori de parla catalana. Avui, quatre anys després, no ha acabat el fenomen. A través dels testimonis del públic, de l’entorn familiar de Toni Gomila i d’una trentena d’entrevistats entre els quals hi ha Oriol Broggi, Joan Lluís Bozzo, Herman Bonnin, Rafel Duran, Javier Matesanz, Joan Pons, Màrius Serra, entre d’altres, el documental convida l’espectador a fer un viatge per l’origen, les motivacions, les influències i les claus de l’èxit d’un text que està cridat a esdevenir un clàssic.

[divider]FITXA ARTÍSTICA[/divider]

Guió, direcció i muntatge: JOAN MARTÍ MIR

Càmeres: JOAN VIDAL, RIKI PEITX, ALBERT CAPÓ, MARC CAPÓ I ALEJANDRO MORALES

Grafisme i postproducció d’imatge: GEORGE PEAKE

Postproducció d’àudio: LUCÍA MILLÁN

Una producció de TROMPICAR FILMS finançada a través de VERKAMI amb la col·laboració de PRODUCCIONS DE FERRO

[divider]TRÀILER[/divider]

Presentació d’ACCORARE a la llibreria Drac Màgic

Dijous, dia 7 de maig varem presentar a la llibreria Drac Màgic de Palma “ACCORARE”, la traducció d’ACORAR a l’italià que ha fet Pino Sturniolo. Ho varem fer amb una lectura dramatitzada a càrrec de Luca Bonadei, que ens va fer gaudir de sentir què bé sona ACORAR en les seves paraules i la seva veu.

Ja en teníem prou amb l’experiència, però és que a més, el magnífic soterrani de Drac Màgic es va omplir de públic!

Moltes gràcies a Luca Bonadei, Pino Sturniolo, Mariona Ràfols, Lucia Pietrelli, Joan Martí, Joan Vidal, Grup d’italià de l’Escola Oficial d’Idiomes i Llibreria Drac Màgic. Va ser un vespre fantàstic!Captura de pantalla 2015-05-08 a les 7.54.48 Captura de pantalla 2015-05-08 a les 7.53.10 Captura de pantalla 2015-05-08 a les 7.59.05 FOTO1

El sector de les arts escèniques s’uneix en la campanya “Sang, iago, sang!”

El 27 de març se celebra el Dia Mundial del Teatre i enguany, el sector teatral de les Balears s’ha unit per celebrar-lo d’una manera solidària. En col·laboració amb l’Ajuntament de Palma i la Fundació Banc de Sang i Teixits del les Illes Balears, De Ferro & Friends organitza una jornada de donacions i portes obertes al Teatre Mar i Terra de Palma el proper dia 27 de març de 17 a 20 hores.

Tots els que vingueu al Mar i Terra podreu col·laborar en la companya de donació de sang, però també fer una volta i conèixer més de prop el Teatre Mar i Terra de Palma i gaudir de les lectures que diferents actors i membres del sector teatral faran durant el capvespre. I si us animau, també podreu pujar a l’escenari i participar amb la vostra lectura! A les 20 h. es llegirà el manifest del Dia Mundial del Teatre.
La campanya “Sang, iago, sang!”, que agafa el nom de l’Otel·lo de Shakespeare, compta amb la col·laboració de l’Associació d’Actors i Actrius Professionals de les Balears, d’ILLESCENA, l’Associació d’Empreses Balears d’Arts Escèniques, de l’Associació d’Auditoris i Teatres Públics de les Balears i de l’Associació de Dramaturgs de les Balears.

Veniu a donar sang i a llegir teatre!! Animau-vos a participar, serà una festa!!

[embedvideo id=”tW3zxKyWQvA” website=”youtube”]

[embedvideo id=”R3tIztezrHM” website=”youtube”]

[embedvideo id=”4-bab_0AviU” website=”youtube”]

[embedvideo id=”AFSKdQlt4Vc” website=”youtube”]

 

La SER entrevista Toni Gomila sobre el I Torneig de Dramatúrgia de les Balears

El passat dijous, dia 15, la SER, dins el programa “La Ventana”, va entrevistar Toni Gomila sobre el I Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears. Moltes gràcies a Rosa Campomar, conductora de la secció “Un Mundo Maravilloso”. Aquí us deixam l’enllaç:

 

Produccions de Ferro us desitja molts d’anys!

untitled

Aquest Nadal, regala HERODES REI

Cansats de no saber què regalar per Nadal? Un pijama, un joc de calcetins, un perfum, una agenda, un mocador, un paraigües… enguany us proposam una idea amb la qual encertareu segur. Regalau entrades de l’espectacle HERODES REI! Hi ha funcions fins dia 11 de gener, així que pot ser un bon regal per Nadal o també per Reis.

Com fer-ho? Us ho posam molt fàcil:

[divider]Passes per fer el regal perfecte[/divider]

1. Consultau l’ampli calendari de funcions a www.deferro.org
2. Telefonau-nos al 971 55 15 55 o enviau-nos un mail a info@deferro.org amb la vostra petició.
3. Us ajudarem a fer que el regal sigui encara més especial.

Consultau aquí totes les funcions de la gira d’HERODES REI d’aquest Nadal

Consultau aquí el calendari de funcions de la nova gira d’HERODES REI per aquest Nadal.

horaris herodes web

Després de l’èxit de l’any passat, l’espectacle “Herodes Rei” torna als escenaris de Mallorca en una nova gira nadalenca de la mà de Produccions de Ferro.

o. L’espectacle, un clàssic nadalenc revisitat sota la direcció de Rafel Duran, visitarà els principals pobles de l’illa. La gira començarà el 13 de desembre al Teatre Es Quarter de Petra i acabarà l’11 de gener al Teatre La Victòria de Sóller. Enmig, passarà per Manacor, Santanyí, Cmpos, Vilafranca, Esporles, Llubí, Porreres, Capdepera, Andratx, Palma, Cala Millor, Lloseta i SantaMaria.

Ja podeu comprar les entrades aquí

 

HERODES, REI és una versió de la producció de la tradicional i popular El Rei Herodes, un clàssic entre les manifestacions dramàtiques autòctones. Obra imprescindible dins dels textos de teatre popular que no pot faltar en dates nadalenques, arriba amb una versió actualitzada de la mà de Rafel Duran i Produccions de Ferro. L’obra se situa al palau del rei Herodes en el moment en què els seus servents li comuniquen la visita de tres astrònoms, els reis mags, i li parlen del naixement de Jesús. Arran de l’anunci d’aquesta visita es crea tota una intriga entre el mandatari i la seva cort, amb personatges com els seus criatsi administradors.

Equip artístic

Intèrprets Santi Pons, Toni Gomila, Joan Manel Vadell, Joan Bibiloni, Àlvar Triay, Rafel Ramis

Direcció Rafel Duran

Ajudant de direcció i regidoria Lina Mira

Il·luminació i so Rafel Febrer

Escenografia i vestuari Rafel Lladó

Vídeo Jaume Miralles

header-herodesHerodesRei_900

Toni Gomila passa a semifinals del IV Torneig de dramatúrgia catalana

Ja hem passat la primera ronda! Toni Gomila va ser ahir vespre el guanyador del combat que l’enfrontà amb Iván Morales. El públic, que omplí la Sala La Planeta de Girona, va decidir amb els seus vots que el text de Gomila, “Infinir”, guanyés el combat. Això significa que passa directament a les semifinals, el 17 de novembre. Des d’aquí volem felicitar Iván Morales pel seu text i dir-li de part den Toni que ha estat un honor compartir combat amb ell.

El Torneig de Dramatúrgia Catalana del Festival Temporada Alta és un esdeveniment que compleix ja la quarta edició i en el qual, tal i com diuen els organitzadors,  “s’enfronten al ring els principals dramaturgs catalans.  El Torneig de Dramatúrgia “pren el pols a la musculatura escènica de dramaturgs de molt diferents pesos i categories. Pesos plomes amb d’altres de pesants, juniors amb veterans, del nord i del sud, sols compta la tensió, l’humor, l’ofici, la passió, l’habilitat i la pu(n)teria dels combatents”.

Com funciona el torneig? Els espectadors escullen els millors textos de quatre eliminatòries, dues semifinals i una gran final. La primera eliminatòria va ser el passat 6 d’octubre i va enfrontar Carles Mallol i Àlex Mañas. Mallol va guanyar el combat. El segon duel, Toni Gomila vs. Iván Morales , l’ha guanyat en Gomila. A partir d’aquí, el calendari és el següent:

Resta eliminatòries

Dilluns 20 d’octubre (Daniela Freixas vs. Rodolf Sirera)
Dilluns 3 de novembre (Manuel Dueso vs. Roger Peña)

Semifinals
Dilluns 10 i 17 de novembre a les 20 h.

Gran final
Dilluns 1 de desembre a les 20 h.

Alea iacta est!

Foto de @lauratrafach
Foto de @lauratrafach

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cartell combat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[embedvideo id=”X5jC0Vbw9F8″ website=”youtube”]

 

Alberto San Juan conversa amb Toni Gomila

El passat 12 de setembre, Alberto San Juan i Toni Gomila compartiren una vetllada molt interessant amb un grapat de convidats al local del col·lectiu Comerciants de Núvols, al carrer Can Danús de Palma. La cita va tenir lloc un dia abans de la presentació de l’espectacle “Autorretrato de un joven capitalista español”, del qual San Juan n’és autor, director i intèrpret.

La conversa va centrar-se el Teatro del Barrio, el projecte que Alberto San Juan lidera juntament amb un grup de cooperativistes i que ha convertit l’antiga Sala Triángulo del barri madrileny de Lavapiés en un centre d’activisme ciutadà a partir del teatre i la cultura. També hi va haver lloc per a la reflexió sobre el context social i polític que vivim i com superar una situació que genera tanta desigualtat i injustícia entre la població.

Volem agraïr als amics de Comerciants de Núvols la seva hospitalitat i també la participació del públic que es va acostar a Can Danús.

candanús1

 

 

CENTRE DE CREACIÓ DE DRAMATÚRGIA

Visita el nostre Centre de creació ESPAI EL TUB, un projecte de suport a la dramatúrgia contemporània

DONA'T D'ALTA A LA NOSTRA NEWSLETTER

Només t’enviarem informació rellevant als nostres espectacles i promocions especials!

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros, para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir que sean instaladas en su disco duro, aunque deberá tener en cuenta que dicha acción podrá ocasionar dificultades de navegación de la página web.

Política de cookies - Cómo configurar las cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Ves al contingut